Anker hangers

Het anker is een symbool gerelateerd aan de zee, een evocatie van de zee. Het is een talisman van geluk. Het heeft een betekenis van stevigheid, kalmte, vertrouwen. Evenzo kan het hoop betekenen.

Het anker verbindt het schip met het vasteland, waardoor het ook immobiliseert of bindt, waardoor je de stabiliteit krijgt die je nodig hebt in je wezen. Soms betekent het meestal dat als je voor anker bent, je een sterke deining kunt weerstaan ​​en dat je veilig blijft, daarom kunnen we veel zeilers zien getatoeëerd met het anker. Het kan ook op een negatieve manier worden gezien als een barrière of iets dat geen vooruitgang toelaat.


In maçonnieke symbologie wordt het anker gevonden op het slagbord van de eerste leerlinggraad. De ingewijde observeert de elementen om zijn eigen steen te kunnen hakken. Ze moeten dan nadenken over de betekenis van het anker en hoe ze het in de praktijk kunnen brengen in het maçonnieke leven.


In het algemeen heeft het anker in het maçonnieke leven een symboliek van hoop, maar ook van standvastigheid en geduld. Het anker vertegenwoordigt de vreugde om een ​​goede haven te bereiken.
Het anker stelt het kruis voor, het werd de tweede theologische deugd: christelijke hoop. De heilige Paulus zegt dat Christus het anker is om op te vertrouwen.


Hier op onze website vindt u een grote verscheidenheid aan sieraden met aclas-symbolen, allemaal gemaakt van hoogwaardig 316L roestvrij staal.


Wacht niet langer en koop de jouwe! Afgezien van het symboliseren, zult u genieten van hoe ze eruit zien.

Er zijn 30 producten.

Item 1-24 van 30 in totaal item(s)

Actieve filters