Star van David & Pentagram

Voor wie niet vertrouwd met symbolen, kunnen ster van David en de heidense pentagram op elkaar lijken. Elk symbool verschijnt in de vorm van een ster en is soms ingesloten in een cirkel. Ondanks hun vergelijkbare uiterlijk, zijn hun betekenissen en oorsprong zeer verschillend.

De Jodenster of hexagram bestaat uit twee gelijke driehoeken, bovenop elkaar geplaatst. Het overlappen van deze driehoeken creëert het uiterlijk van de zeszijdige ster. Het vertegenwoordigt twee afzonderlijke figuren, in tegenstelling tot het pentagram. Het pentagram is een vijfpuntige ster, getekend op een doorlopende lijn in vijf rechte segmenten. Het wordt weergegeven met het referentiepunt naar boven.

De zes punten van de ster van David vertegenwoordigen de regering van God in alle richtingen van het noorden, zuiden, oosten, westen van de aarde, boven en onder, volgens de Kabbalisten. De superpositie van de twee driehoeken vertegenwoordigt de relatie tussen God en de Joden en het zeshoekige centrum vertegenwoordigt de sabbat. Het personeel heeft vijf punten. Het pentagram heeft vijf punten. Het getal 5 vertegenwoordigt de zintuigen en levensfasen. Het referentiepunt van de vijfpuntige ster wijst naar boven en vertegenwoordigt Spirit. De punten volgen terwijl de wijzers van de klok de vier elementen vertegenwoordigen: water, vuur, aarde en lucht.

Wacht niet langer en krijg de jouwe! Je zult het geweldig vinden hoe ze eruit zien.

Er zijn 74 producten.

Item 1-24 van 74 in totaal item(s)

Actieve filters